Paragon full stack program je stigao na naše prostore!

13.08.2021 14:08:06
Paragon full stack program je stigao na naše prostore!

Nakon izvanrednog prvog ciklusa u BiH koji bilježi ponude zaposlenja već i prije samog kraja, Paragon full stack program kreiran od strane IT kompanije Mistral Technologies, od jeseni kreće sa drugim ciklusom u BiH, a prvim u Crnoj Gori gdje se sprovodi u partnerstvu sa NEST Coworking – om.

Paragon je nastao kao odgovor na potrebu IT industrije za inovativnim i kvalitetnim programom edukacije koji će kreirati IT kadar neophodan za njen dalji rast i razvoj.

Novi program za početnike iza kojeg stoji IT industrija direktno vas vodi do titule full stack web programera i posla u vodećim kompanijama. 55 apsolutnih početnika, trenutnih Paragon polaznika odlučilo je uzeti stvar u svoje ruke i krenuti prema svojoj karijeri full stack web programera tokom prve generacije programa.

“U Paragon Full Stack program sam ušla kao apsolutni početnik i bojala sam se da će biti nemoguće završiti program iako već imam izgrađene navike rada i učenja. Međutim, uz podršku i pomoć mentora, savršeno osmišljen program „learning by doing”, te uz ulaganje truda u učenje i neiscrpnog rada na programiranju (coding all day) postati full stack programer je moguće svima” - navodi Medina Pilavdžić, diplomirana pravnica i Paragon polaznica prve generacije.

Nakon završetka programa, polaznici će imati titulu full stack web programera. Šta to znači? Full Stack Web Programer poznaje sve neophodne tehnologije za kreiranje web aplikacija. Kurikulum programa kreiran je od strane IT stručnjaka i prema potrebama IT industrije.

Program je struktuiran tako da u 9 mjeseci postepeno savladate razvijanje web aplikacija kroz stvarne i praktične projekte koje ćete po završetku programa imati u svom portfoliju. Paragon će vas u potpunosti i od nule pripremiti za sve što vam treba da postanete dio najperspektivnije industrije današnjice i da briljirate kod svog budućeg poslodavca. Fokus programa je na samostalnom radu, razvijanju istraživačkih vještina te podršci 5 IT mentora iz industrije koji će tokom čitavog procesa biti uz vas.

Proviri u svijet programiranja besplatno kroz selekcione faze Konekt i Arena

Kako biste zakoračili u IT svijet bez pritiska, Paragon vam omogućuje da prvi mjesec potpuno besplatno testirate svoje znanje tokom selekcionih faza Konekt (prva nedelja, upoznavanje sa programom) i Arena (tri nedelje, svakodnevni izazovni zadaci). Nakon selekcione faze, oni s najboljim rezultatima dobiće poziv za pristupanje ispitu za stipendije, kao i poziv za ulazak u Paragon.

Stipendije i specijalne pogodnosti

Kako bi svi polaznici imali jednake uslove i mogućnost pristupanja programu, zajedno sa partnerima, organizatori su obezbijedili stipendije za najbolje polaznike tokom Konekta i Arene. Takođe, za sve polaznike u BiH i Crnoj Gori omogućeni su specijalni uslovi plaćanja i mogućnost kreditiranja bez dodatnih troškova.

Podrška IT industrije programu

Podrška IT industrije programu dodatna je vrijednost i omogućava polaznicima da bezbrižno i aktivno rade na svojim projektima. Nakon 9 mjeseci, svi koji steknu potrebna znanja i dokažu ista na finalnom ispitu prisustvovaće intervjuima u najuspješnijim IT kompanijama u BiH i Crnoj Gori. Takođe, tokom svih 9 mjeseci polaznici imaju priliku upoznati IT kompanije kroz različite radionice, mini konferencije i nedeljne prakse.

Ovaj program je podržan od MarketMakets projekta koji finansira Vlada Švajcarske, a koji realizuje konzorcijum Helvetas Swiss i Kolektiv d.o.o. (Mojposao.ba), Udruženja Bit Alijansa, Federalnog zavoda za zapošljavanje BiH, UNDP, Coworking prostora NEST iz Crne Gore, Udruženja IT kompanija Crne Gore Cortex, kao i IT kompanija Klika, Rubicon Software Development, Softhouse Balkans i HUB387.

Prijavi se za drugi ciklus Paragon full stack program, najsavremenijeg IT programa, do kraja avgusta na www.paragon.ba.